Porter Shimer
Kansikuva

Kunnon kohentaminen ja ylläpitäminen on monien mielestä vaivalloista, tylsää ja aikaa vievää puuhaa ja usein kallista. Hyötyliikunnan avulla kunto kohoaa melkein huomaamatta.
Porter Shimerin kunnonkohotusopas opastaa hyödyntämään kaikkien ulottuvilla olevia yksinkertaisia keinoja. Se muistuttaa jo melkein unohtuneista jokapäiväisistä liikuntamuodoista ja esittelee uusia oivalluksia liikuntamahdollisuuksista kotona, työssä ja julkisissa kulkuneuvoissa.

"Pieni kunnonkohennusopas niille, jotka inhoavat jumppasaleja ja lenkkipolkuja" lukee kirjan takakannessa. Kuvaus sopii kirjaan hyvin, sillä kirja tosiaan sisältää nimensä mukaisesti kaikenlaisia vinkkejä siihen, miten voi tehostaa hyötyliikunnan vaikutuksia, vahvistaa lihaksia ja laihtua vaikka ei joka viikko punttiksella kävisikään. Vinkkejä on joka tilanteeseen, esimerkiksi kahdeksannessa luvussa kerrotaan miten voi kuntoilla helposti ja vaivattomasti matkustaessaan tai miten kuntoilla työpaikalla. Jollekin ei liikunnalliselle ihmiselle kirja olisi varmastikin tarpeellinen ja voisi antaa hyviäkin neuvoja, mutta itselleni kirja ei kuitenkaan tarjonnut kovinkaan paljon mitään uutta. Ainoastaan lopussa olevasta liitteestä sain hyviä ideoita venyttelyyn, mutta siihen se sitten jäikin. Koska kirja on BookCrossing kirja niin luultavasti laitan kiertoon heti sopivan tilaisuuden tullen. Ehkä käyn vapauttamassa kirjan läheiseen terveyskeskukseen tai sitten seuraavissa treeneissä Liikuntahallille, sillä se tuntuisi jotenkin sopivalta jättää terveyttä edistävä kirja johonkin tuollaiseen terveyttä edistävään paikkaan.