Oddbjørn By
Kansikuva

MEMO sopii kaikille opiskelijoista eläkeläisiin - kaikille jotka haluavat oppia muistamaan paremmin.
Memon avulla opit muistamaan helposti numerosarjoja, merkkipäiviä, uusia kieliä, lukemaasi, kuulemaasi ja vaikkapa uusien ihmisten tai maantieteellisten paikkojen nimiä. Memossa ei ole kyse mind map -tekniikasta tai ulkoluvusta, vaan se on helposti opittava muistitekniikka, jonka perusta on antiikin Kreikassa, kansainvälisissä muistikilpailuissa ja tekijän omissa menetelmissä. Kuka tahansa voi oppia muistamaan paremmin lyhyemmässä ajassa - tämän
Oddbjørn By on todistanut norjan televisiossa, jossa hän on kymmenessä tunnissa opettanut  kolmelle "mattimeikäläiselle", miten voi opetella ulkoa piin 1000 desimaalia.

Vaihteeksi tuli blogiin nyt siis jonkinasteista tietokirjallisuuttakin. Tämä on ensimmäinen muistin parantamista käsittelevä opus, jonka luin ja myönnän, että kirjassa esitellyt muistikikat voivat olla hyödyllisiä kelle tahansa. Tosin järjestelmiä sekoitettiin keskenään välillä liiankin kanssa ja se sai muistikikat kuulostamaan hieman monimutkaisilta. Harjoitelulla kuitenkin kuka tahansa voisi varmasti ottaa nämä kikat käyttöönsä. Itseäni ainakin kiinnosti kieliä käsittelevä osuus ja urheilusuoritukset. Olisi mukavaa alkaa opetella jotakin uutta kieltä tuolla menetelmällä ja veikkaisin että varmasti ei pääse sanasto unohtumaan, kunhan sitä vain kertaa välillä. Suosittelen kirjaa kyllä ehdottomasti kaikille, jotka vähänkin ovat kiinnostuneita muistinsa parantamisesta. Kirja sopii myös oikein oivallisena johdatteluna aiheeseen, eli mikään pakko ei ole muistikikkojen käyttöä alkaa opettelemaan. Oikein hyödyllinen opus. Omaan hyllyyn en ehkä suositteleisi hankkimaan, mutta kirjaston kautta voi ainakin tutustua kirjaan ja ostaa sitten myöhemmin jostain omakseen, jos aihe vaikuttaa tarpeeksi kiintoisalta.