Nina Toukoluoto, Petra Palukka, Riitta Maaniemi, Annikki Verkkoniemi, Minna Toivola
Kansikuva

Suomen suosituimmat koirarodut on jokaiselle koiraihmiselle suunnattu 150 osainen kirjasarja. Kukin sarjan kirjoista esittelee kattavasti yhden koirarodun, tarjoamalla rautaisannoksen käytännönläheistä tietoutta keskeisimmistä koiranpitoon liittyvistä aihe-alueista, kuten koiran hankinnasta, hoidosta, koulutuksesta ja terveydestä. Lisäksi kirjasarja perehdyttää lukijansa monipuolisesti myös koiraharrastuksiin ja näyttelytoimintaan.

Noh, kuten voitte olettaa, minulle iski jostain aivan valtava koirakuume. Nimenomaan bokserikuume. Juuri nyt en voi ottaa omaa koiraa, mutta ehkä sitten joskus. Pahimpaan koirakuumeeseen helpotukseksi lainasin kuitenkin kirjastosta tämän opuksen. Kirja todella oli kattava kuten lupailikin ja koiranhoitoon liittyvät perusasiat oli selkeästi käsitelty. Etenkin koiraharrastuksia käsittelevä luku, jossa kerrottiin näyttelyistä, agilitysta ja muusta oli oikein kiintoisaa luettavaa. Ainoa puutteeksi laskettava seikka oli mielestäni se, ettei kirjassa esitelty lainkaan sitä tilannetta, että jos narttukoira saakin pentuja? Miten toimia sitten kun narttu alkaa synnyttää, pitääkö eläinlääkäri kutsua paikalle, voiko itse jotenkin auttaa vai pitääkö nartun antaa hoitaa synnytys omin päin ja luottaa siihen että luonto hoitaa asian ja eläimen vaistot toimivat? Joku astutusta, raskausaikaa ja synnytystä koskeva luku olisi myös ollut ihan kätevä sellaiselle, joka tahtoisi teettää koirallaan pentueen, mutta ei ole sitä aiemmin koskaan tehnyt. Suosittelen kuitenkin lukaisemaan kirjan läpi, jos tästä 150 kirjan sarjasta löytyy rotu, joka itseä kiinnostaa. Joka kirja näytti ensisilmäyksellä sisältävän samat perustiedot. Ainoat erot ovat ne luvut, jotka käsittelevät kyseisen rodun hoitoa ja tietysti kirjoissa on eri kuvat. Tässä lukemassani kirjassa oli bokserien kuvia, akita kirjassa taas akitojen. Koko sarjaa ei siis suinkaan tarvitse lukea läpi, saadakseen kaiken tarpeellisen tiedon.

Edit: Lukijoille tiedoksi, että kirja löytyy tuolta sivulaatikon aakkosellisesta luetut kirjat listauksesta Toukoluodon nimellä. Olen laiska enkä kirjoita koko nimilitaniaa sinne :)