Dave Wolverton
Kansikuva

Kaksitoistavuotias Obi-Wan Kenobi haluaa epätoivoisesti tulla jediritariksi. Jeditemppelissä viettämiensä vuosien aikana hän on oppinut tuntemaan valosapelin ja Voiman merkityksen. Mutta hän ei pysty hallitsemaan omaa vihaansa ja pelkojaan. Tämän takia jedimestari Qui-Gon Jinn ei ota häntä padawanikseen, oppipojakseen. Nyt Obi-Wan on kohtaamassa ensimmäistä kertaa todellisen pahuuden. Hänen täytyy pystyä voittamaan oma vihansa. Vasta sitten hänen jedikoulutuksensa voi todella alkaa.

Tämä Jedioppilas –sarjan ensimmäinen kirja oli ihan hyvää luettavaa. Näin Star Wars fanin näkökulmasta oli kiva lukea Obi-Wanin nuoruudesta ja siitä miten se oli lähellä joutua maatalousjoukkojen palvelukseen, jediritarin uran sijaan. Tosin miinusta tuli hieman heikon laisesta kuvailusta ja siitä että sarjan osat ovat tuollaisissa ohuissa pokkareissa. Itse olisin mieluummin lukenut koko tarinan samoissa kansissa, vaikka se ehkä olisikin hieman hankalaa koska ensimmäinen osa on Dave Wolvertonin kynästä ja muut taas Jude Watsonin. Asian olisi kuitenkin voinut ratkaista jonkinlaisilla väliotsikoilla, joiden alla lukee kirjoittajan nimi. Lisää miinusta tulee siitä, että välillä olivat ilmeisesti suomentajalla menneet Obi-Wan ja Qui-Gon sekaisin. Välillä Qui-Gonin nimi vaihtui yhtäkkiä Obi-Waniksi ja päinvastoin. Ei sillä, että asia hirveästi haittaisi, mutta olisihan se kuitenkin kiva lukea virheettömämpää tekstiä. Kirja oli kuitenkin lyhyt ja helppo lukea.

Nyt ilmoittaisi myös, että jatkossa Star Wars aiheiset kirjat löytyvät kategorioista Lucas –nimen alta. Koska SW-kirjoilla on monta kirjoittajaa, päätin pistää kaikki George Lucasin nimiin, koska häneltähän idea Star Warsista on lähtöisin.