Sven Hassel
Kansikuva

Tanskalainen Sven Hassel oli yksi niitä toisinajattelevia ulkosaksalaisia, joita Hitler esikuntineen vihasi. Niinpä Hasselin tie vie rangaistuspataljoonan mukana rintamalle varmaan kuolemaan - pataljoonan 6000 miehestä vain seitsemän selvisi hengissä. Sven Hasselin kirja, kertoo mustan huumorin sävyttämänä, millaista on taistella aatteen puolesta, jota syvästi vihaa... vain pysyäkseen hengissä.

Jälleen on yksi Hassel luettu ja nyt pidän taas hieman taukoa Hasselista ennen kuin jatkan taas. Vaikka faktatietoon perustuvassa kirjassa olikin mukana fiktiota, niin välillä ei meinannut jaksaa lukea eteenpäin ollenkaan. Tuntui siltä, ettei sotilaat paljon muuta tehneetkään kuin nukkui, söi, ryyppäsi, poltti tupakkaa ja oli huoraamassa. Taistelun ohessa siis... Alkavat pitemmän päälle tuntua aika raskaalta luettavalta nämä.
Tässä kirjassa ei ollut mitään erityisen koskettavaa kohtaa, kuten Aseveljissä kosketti Pikkuveljen saama kirje ja luutnantti Ohlsenin kotiinpaluu. Hasselin kirjat olen kuitenkin päättänyt lukea ja niin aion myös tehdä. Kyllä minä vielä nuo kirjat jonakin päivänä päätökseen saan. Koskettavien kohtien toivossa jatkan eteepäin luettuani muutaman muun teoksen kuitenkin ensin.