Sven Hassel
Kansikuva

Tanskalainen Sven Hassel oli yksi niitä toisinajattelevia "ulkosaksalaisia" joita Hitler esikuntineen vihasi. Niinpä Hasseli tie vie rangaistuspataljoonan mukana varmaan kuolemaan. Pataljoonan 6000 miehestä vain seitsemän selvisi hengissä.
Maailman suosituimman sotakirjailijan kirja kertoo mustan huumorin sävyttämänä millaista sota todella oli ja millaista on taistella aatteen puolesta jota vihaa... vain pysyäkseen hengissä.

No niin, tulipahan vaihteeksi taas näitä kirjapostauksiakin tänne. Eli sain tämän toisen Sven Hasselin kirjan nyt luettua ja edelliseen verrattuna tämä tuntui paljon paremmalta, kun tapahtumissa ei edetty niin nopeasti koko sen sodan läpi vaan henkilöiden elämää ja toimia kuvailtiin tarkemminkin ja tapahtumat etenivät jokseenkin hitaammin. Porta oli edelleen suosikkihahmojani ja nyt suosikkihahmojen listalle nousivat myös Vanha ja Pikkuveli. Pikkuveli oli niin kivi, ettei mitään rajaa. Tappelunhimosta huolimatta se oli kuitenkin hyvällä tavalla kivi. Vanha taas oli sellainen rauhallinen ja leppoisa kaveri, joka välillä ei meinannut kestää koko sotaa siviilien tappamisen ja muiden kauheuksien takia. Sellainen herkkä mies, jollaisia ei voi koskaan olla liikaa.
Itsellänikin kävi kieltämättä sääliksi kun lopulta metsästä löydetty nainen synnytti kaksoset ja kaksosille sitten kävikin huonosti, kun Porta ja Pikkuveli eivät onnistuneetkaan niitä pelastamaan. Joka tapauksessa, innolla siirryn lukemaan sarjan seuraavaa osaa. Sen jälkeen luenkin sitten taas väliin pari muuta yksittäistä kirjaa, ennen kuin jatkan tätä. En tahdo puuduttaa teitä blogin lukijoita jollain loputtomalla sotakirjojen litanialla.